Cum treci la nivelul următor în afacerea ta din industria sticlei: primii pași

Indiferent că ai un start-up sau un business deja existent în industria sticlei, cu siguranță îți dorești să te dezvolți. Experții noștri, Mircea și Gabriel, împărtășesc din experiența lor vastă și explică felul în care abordează solicitările clienților de a furniza oferte pentru echipamentele de prelucrare a sticlei pentru producție geam termoizolator.

Acest articol este pentru tine dacă ai un start-up sau te gândești să începi o afacere în domeniul prelucrării sticlei plane sau a producției geam termoizolant. De asemenea, este și pentru cei care deja au acest tip de afacere și doresc să crească mai mult capacitatea de producție.

Pașii pentru optimizarea liniei de producție

Gabriel, unul dintre experții Semper Fi Glass, abordează nevoile clienților într-un mod unic. El nu începe prin a întreba care e bugetul clientului, ci se concentrează mai degrabă pe nevoile acestuia.

Atunci când intervine problema bugetului, cel mai adesea clienții se limitează și nu reușesc să se concentreze pe ceea ce e cu adevărat important: obiectivul.

Discutând toate aspectele tehnice și posibilitățile de spațiu, Gabriel și echipa lui creează o configurație care să atingă obiectivul stabilit. Dacă bugetul inițial este depășit, Gabriel consideră că acest lucru nu este neapărat o problemă, întrucât există posibilități de finanțare, cum ar fi apelarea la un împrumut bancar.

Primul pas: identificarea stadiului business-ului

În prima etapă, echipa Semper Fi Glass inițiază un dialog cu clientul pentru a identifica stadiul actual al afacerii acestuia, fie că este vorba despre o companie cu o istorie îndelungată sau un start-up.

Acest proces include evaluarea nivelului de producție, a condițiilor de lucru, a personalului implicat, precum și a obiectivelor pe care clientul dorește să le atingă. Semper Fi Glass recomandă clienților săi, actuali sau potențiali, să realizeze o analiză detaliată a afacerii lor în momentul în care planifică o achiziție majoră.

Al doilea pas: stabilirea obiectivului

Adesea, clienții se adresează echipei noastre de experți cu dorința de a achiziționa o linie de geam termoizolator, având în minte un obiectiv de producție, cum ar fi realizarea a 500 de geamuri pe schimb. Totuși, ei pot omite să furnizeze detalii esențiale precum dimensiunile geamurilor dorite sau spațiul disponibil pentru echipamente.

În urma discuțiilor cu echipa Semper Fi Glass, experții înțeleg că este necesară o reorganizare completă a halei de producție. Aceasta implică redistribuirea echipamentelor din linia de producție pentru a optimiza procesul de lucru, eliminând timpii morți și manevrele inutile.

Al treilea pas: analizarea posibilităților

De obicei, achizițiile care vizează linia de producție sunt însoțite de modificări ale spațiului de lucru. Cu toate acestea, în cazul în care clientul nu dorește să modifice spațiul existent, echipa Semper Fi Glass analizează posibilitățile de implementare a noii linii de producție în spațiul disponibil.

Este esențial să se poată vizualiza spațiul de lucru al clientului pentru a identifica cele mai eficiente metode de optimizare, în special atunci când nu se preconizează schimbarea locației de lucru.

În urma discuției tehnice cu clientul, echipa noastră urmărește să clarifice următoarele aspecte:

  1. Câte unități de geam își propune clientul să producă pe schimb?
  2. Ce game dimensionale are?
  3. Ce spațiu disponibil are?
  4. Dacă există posibilitate de extindere sau relocare?
  5. Care sunt condițiile de personal?
  6. Care sunt parametrii electrici?

Parcurgând acești pași, experții noștri încearcă să identifice unde se află clientul și unde își propune să ajungă cu business-ul. După toți acești pași, echipa Semper Fi Glass vine cu o propunere tehnică.

Ce trebui să știi înainte să te întâlnești cu noi?

În afară de identificarea acestor pași, iată ce mai trebuie să știi înainte de a te întâlni cu noi:

  • Vrem să obținem de la tine toate informațiile de care avem nevoie pentru a-ți oferi o ofertă personalizată. Așadar, e necesar să clarifici care sunt obiectivele tale în ceea ce privește capacitatea de producție.
  • E important să te asiguri că toate componenetele de instalare ale unei linii funcționează corect și au puterea necesară instalată. Spațiul din hala de producție trebuie să fie corect distribuit pentru a avea căi de acces.
  • Operatorii calificați sunt o parte importantă a productivității în acest domeniu. Atunci când operatorii înțeleg tehnologia, o pot folosi la capacitate maximă, optimizând procesele de lucru.

Ne dedicăm în fiecare zi să ajutăm afacerile din domeniul prelucrării sticlei să atingă performanțe și să obțină linii de producție care să le maximizeze procesele, dar și rezultatele.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru optimizarea liniei de producție geam termoizolator, contactează-ne pentru a stabili o discuție cu specialiștii noștri!

Urmărește videoclipul integral cu Mircea Bordaș și Gabriel Vasilcoiu pe canalul de YouTube.