Fluxuri tehnologice optimizate: cum le obții pentru business-ul tău?

Cu siguranță știi că nivelul de productivitate al afacerii tale crește atunci când linia de producție este optimizată și nu există timpi morți. Totuși, din considerente care țin de spațiul disponibil, fluxul tehnologic nu este optim.

În articolul de astăzi vom aduce în discuție una dintre cele mai des întâlnite situații atunci când experții Semper Fi Glass propun spre achiziție o linie de producție geam termoizolator. Descoperă în cele ce urmează care este situația despre care vom povesti și cum procedează specialiștii noștri în acest caz.

Propunerea spre achiziție a unei linii de producție geam termoizolator

Atunci când suntem chemați să discutăm despre o anumită configurație tehnică, clientul ne solicită să ne mulăm pe fluxul tehnologic în momentul respectiv. De cele mai multe ori, noi venim cu o recomandare pentru optimizarea fluxului tehnologic, care presupune relocarea unor utilaje existente de prelucrare a sticlei. În acest fel, poți obține maximul de productivitate.

Nu este suficient să deții utiliaje performante, dacă fluxul de lucru este fragmentat și limitat de obișnuința operatorilor. Dacă aceștia nu reușesc să livreze input-urile necesare liniei de producție, este normal ca utiliajul să nu aibă randament maxim.

Aici intervine expertiza noastră, unde căutăm să vedem cât de bine este optimizat procesul și structurat ca fluiditate în producție.

Atunci când reușim să ajungem la un numitor comun cu proprietarul, în ceea ce privește relocarea utilajelor, la modificarea fluxului și la optimizarea lui, ne lovim de reticența celor care lucrează în producție. Începând de la operatori și câteodată ajungând chiar și la liderul de producție din fabrică.

În acest sens, există o contrariere pe care noi trebuie să o demontăm, să arătăm utilitatea și eficiența liniei de producție în noua formă.

Cum abordezi optimizarea fluxului de lucru în industria sticlei?

Pentru a putea crește capacitatea de producție, e foarte important să fie luați în calcul operatorii și felul în care aceștia lucrează. Procesul complet de optimizare a liniei de producție poate pleca de la achiziția unor utilaje noi, mai performante, însă este, cu siguranță, definitivat de utilizarea corectă a liniei.

Expertiza noastră ne permite să venim cu soluții de optimizare a fluxului tehnologic actual. Scopul relocărilor nu este decât o optimizare a activității, o creștere a performanțelor echipei, o ușurare a muncii operatorilor și mult mai multe unități produse.

Ca exemplu concret, într-o hală de producție am optimizat fluxul de tăiere a sticlei și am reușit să creștem productivitatea liniei de tăiere cu 25%, doar prin relocarea a două dintre mesele de tăiere a sticlei și prin optimizarea vitezei de alimentare a liniei de producție cu sticlă tăiată și cu cadre de baghetă.

Vrei să îți crești productivitatea în linia de producție? Contactează-ne și află care sunt pașii următori în eficientizarea producției tale.

Urmărește discuția dintre Mircea Bordaș și Gabriel Vasilcoiu pe canalul de YouTube.

https://youtu.be/eduR_E9v9hQ