Utilaje și mașini pentru prelucrare sticlă: soluțiile Semper Fi Glass

În decursul ultimilor ani, toată această industrie a prelucrării. de sticlă a suferit transformări semnificative, devenind din ce în ce mai complexă și specializată.

Tocmai de aceea, ca în oricare alt domeniu, este important să ne actualizăm informațiile pentru a ne menține competitivi într-o piață globală dinamică. În această perspectivă, Semper Fi Glass se distinge ca o sursă de încredere, oferind soluții complete pentru toate cerințele legate de prelucrarea sticlei.

În articolul de față, vei explora strategiile pentru selectarea adecvată a utilajelor în cadrul liniei de producție. Totodată ne dorim să evidențiem gama variată de echipamente furnizate de către echipa noastră, special concepute pentru prelucrarea sticlei plate.

Cum alegi utilajele corecte pentru linia de producție

Dacă și tu adesea ai avut nedumeriri în acest aspect, atunci, cu siguranță ești în locul potrivit. Alegerea utilajelor potrivite pentru linia ta de producție în industria prelucrării sticlei reprezintă o decizie strategică cu un impact semnificativ asupra eficienței și calității producției tale. Pentru a face o alegere înțeleaptă, este esențial să începi prin a înțelege cu claritate nevoile specifice ale procesului tău de producție.

După ce ți-ai clarificat nevoile, identifică tipurile de produse din sticlă pe care le vei produce și stabilește volumele de producție. Acest aspect te va ajuta să determini capacitatea necesară a utilajelor.

În paralel, trebuie să evaluezi și cerințele tehnice, precum dimensiunile și calitatea produselor finisate.Atunci când vine vorba de alegerea utilajelor potrivite pentru prelucrarea sticlei, este întotdeauna o idee bună să consulți experții din domeniu.

Acești profesioniști au cunoștințele necesare pentru a-ți oferi sfaturi personalizate și pot identifica cele mai bune soluții pentru nevoile tale specifice.

Utilaje pentru prelucrarea sticlei plane

Pentru că utilajele pentru prelucrarea sticlei plane sunt deosebit de importante, vrem să-ți prezentâm câteva mașinării care nouă ne fac viața mult mai ușoară.

Mașinile noastre orizontale de spălat sticla, fabricate de compania Techwin din China, oferă performanțe superioare și inovație tehnologică. Aceste utilaje au caracteristici cheie, cum ar fi:

 • construcția integrală din oțel inoxidabil pentru rezistență și durabilitate,
 • lățimea utilă de spălare personalizabilă între 2.000 și 2.500 mm,
 • procesul divizat în zone pentru eficiență maximă,
 • adaptabilitate la grosimi de sticlă între 3 și 25 mm
 • și viteze de spălare de până la 12 metri pe minut.

În ceea ce privește mașinile verticalede spălat sticla din portofoliul nostru, acestea sunt produse de cunoscuta companie Boke Machinery din China și se evidențiază prin caracteristici remarcabile, cum ar fi:

 • flexibilitate în direcția de lucru,
 • înălțime utilă de spălare personalizată,
 • construcție durabilă din oțel inoxidabil,
 • spălare eficientă cu 6 perii,
 • uscare cu circuit închis,
 • adaptabilitate la grosimea sticlei.

Mașinile de sablat sticlă fabricate la Dynamiki în Grecia sunt flexibile în înălțimea de lucru (1.200 mm până la 3.300 mm) și pot fi personalizate pentru a se potrivi cu cerințele exacte ale clienților. Poți ajusta:

 • lungimea conveioarelor,
 • extensiile,
 • numărul de pistoale de sablat automate
 • și consumul maxim de aer comprimat în funcție de nevoile tale.

Astfel, obții un utilaj eficient și adaptat specific pentru operațiunile de sablare a sticlei.

Mașinile de șlefuit cu benzi sunt esențiale în producția de geam termoizolator și prelucrarea sticlei. Aceste utilaje sunt special concepute pentru șlefuirea precisă și uscată a muchiilor panourilor de sticlă. Principalele caracteristici includ:

 • două benzi de șlefuire în cruce,
 • o masă de lucru cu role pentru manevrare ușoară
 • și un aspirator pentru a colecta pulberile de sticlă generate în timpul procesului.

Aceasta este o mașină de bază esențială pentru a asigura finisarea perfectă a produselor din sticlă. Indiferent dacă operezi în producția de geam termoizolator sau în prelucrarea sticlei, mașina de șlefuit cu benzi este o investiție valoroasă, aducând eficiența procesului tău de producție.

Mașinile noastre de prelucrat cant sticlă sunt dotate cu tehnologie de ultimă generație pentru a crea margini strălucitoare pe sticlă. Ele lucrează la viteze mari, asigurând astfel eficiența. Produsele SINGIP din China includ tehnologie de ultimă oră și componente de încredere de la producători renumiți din întreaga lume. Indiferent de domeniul tău de activitate, mașinile noastre de prelucrat cant sticlă sunt alegerea potrivită pentru a obține rezultate de top pe care ți le dorești.

Mașinile de fazetat sticlă sunt echipamente clasice specializate în realizarea fazetei pe marginile oglinzilor și a panourilor de sticlă ornamentale. Aceste utilaje aduc eleganță și precizie în fiecare detaliu al procesului de prelucrare a sticlei. Cu alte cuvinte, ele vin în ajutorul tău, pe partea de detalii.

Linile pentru detensionarea sticlei sunt concepute pentru a pregăti piesele din sticlă pentru procesul de securizare. Această linie structurată include:

 • mașină orizontală de șlefuit cu 4 capete de lucru
 • mașină orizontală de spălat.

Această linie se remarcă prin performanțe ridicate, permitând șlefuirea pe toate cele patru laturi ale unui panou de sticlă și spălarea acestuia în doar 10-14 secunde. Dimensiunea maximă a unui panou de sticlă care poate fi prelucrat în acest mod este de 2.440 x 3.300 mm.

Astfel, linia pentru detensionarea sticlei asigură pregătirea rapidă și precisă a pieselor pentru procesele ulterioare de securizare. Această linie te va ajuta la preciziile pe care le vei întâmpina de-alungul lucrării.

Pe de altă parte, liniile de prelucrare cant a marginii sticlei aduc inovație în industria prelucrării sticlei și oferă o soluție flexibilă pentru unitățile de producție care doresc să gestioneze spațiul în mod eficient. Aceste linii pot fi configurate în trei moduri diferite, după cum urmează:

 1. Configurație în linie cu 4 mașini și 3 roboți de întoarcere,
 2. Configurație în L cu robot pentru schimbarea direcției la 90 de grade,
 3. Configurație în U cu robot pentru schimbarea direcției la 180 de grade.

Această versatilitate în configurare îți va permite cu ușurință să adaptezi linia de prelucrare a marginii sticlei la cerințele specifice ale producției tale, asigurând astfel eficiență și utilizarea optimă a spațiului de lucru.

Ultima mașină pe care vrem să ți-o prezentăm este mașina de vopsit sticlă. Această mașină este specializată în aplicarea stratului de vopsea pe suprafața pieselor din sticlă. Vopseaua poate fi de tip ceramic sau pe bază de apă sau solvent, iar aplicarea se face prin pulverizare.

Construcția mașinii este monobloc și include trei zone distincte:

 • intrarea,
 • zona centrală
 • și ieșirea.

Sensul de lucru al mașinii poate fi configurat de la stânga la dreapta sau invers, în funcție de preferințele utilizatorului. Această mașină poate fi adaptată pentru a acoperi lățimi de 1200, 1800 sau 2600 mm, iar opțional, poate fi echipată cu un uscător IR pentru o uscare eficientă a vopselei.

Cu alte cuvinte, poți obține o aplicare uniformă și precisă a culorilor pe piesele din sticlă, satisfăcând cerințele specifice ale producției tale.

Ventuze pentru manipulare sticlă

Atunci când vine vorba de manipularea sticlei, există trei tipuri principale de echipamente specializate:

 • Macarale cu coloană
 • Dispozitivele cu ventuze
 • Sistemele de descărcare pachete .

Macarale cu coloană sunt macaralele cu coloane și brațe care servesc drept suport pentru dispozitivele cu ventuze. Aceste macarale pot fi personalizate în funcție de înălțimea stâlpului și lungimea brațului, pentru a se potrivi cu locul de amplasare și cu tipul de dispozitiv cu ventuze.

Dispozitivele cu ventuze, sunt echipamente ce permit manipularea sigură a pieselor din sticlă, eliminând contactul direct dintre operator și sticlă. Ele sunt disponibile în diverse configurații, adaptate pentru diferite tipuri de operațiuni.

Sistemele de descărcare sunt o categorie ce include instrumente precum:

 • furcile de descărcare
 • sistemele flexibile cu traverse
 • și chingi textile.

Acestea sunt proiectate pentru a facilita descărcarea și manipularea pachetelor de sticlă (indiferent dacă sunt de tip jumbo sau half-jumbo) sau a lăzilor de sticlă. Aceste sisteme eficiente fac manipularea sticlei o sarcină sigură și ușoară în mediul de producție.

Scule și accesorii

Atunci când vine vorba de prelucrarea sticlei, sculele și accesoriile corecte joacă un rol important în obținerea rezultatelor de înaltă calitate. De aceea, vrem să-ți prezentăm câteva dintre opțiunile esențiale de care noi suntem foarte încântați:

Scule diamantate și rășini: Această categorie include o gamă variată de scule pentru prelucrat sticla plană, cum ar fi:

 • foreze CNC și standard,
 • routere trapezoidale,
 • scule CNC orizontale,
 • discuri diamantate și rășini pentru mașini de prelucrat cant și fazetă,
 • discuri de finisare,
 • discuri ceriu
 • și discuri diamantate CNC.

Aceste scule sunt esențiale pentru a obține finisaje precise și strălucitoare pe sticlă.

Discuri și benzi abrazive: Acestea sunt discuri și benzi utilizate pentru șlefuirea și finisarea sticlei. Ele sunt potrivite pentru:

 • mașinile de prelucrat cant drept și fazetă,
 • CNC-uri,
 • mașini bilaterale și mașini de șlefuit cu benzi în cruce.

Discurile abrazive cupă, discurile abrazive periferice și cele cu pelicule tip Low-e contribuie la obținerea unei suprafețe netede și uniforme pe sticlă.

Accesorii pentru tăierea sticlei: Această categorie include diamante manuale și rotative pentru tăierea sticlei plane, precum și uleiuri de tăiere. Aceste accesorii sunt concepute pentru a fi utilizate cu diverse tipuri de echipamente de tăiere și sunt compatibile cu majoritatea utilajelor din piață, cum ar fi:

 • Lisec,
 • Bystronic,
 • Intermac,
 • Turomas,
 • Macotec,
 • CMS,
 • GFPM.

Sculele și accesoriile adecvate fac diferența în procesul de prelucrare a sticlei, asigurând calitatea și eficiența în producție.

Mentenanță și asistență pentru linia de producție cu experții Semper Fi Glass

Într-o linie de producție eficientă, mentenanța și asistența tehnică reprezintă aspectele importante pentru un rezultat foarte bun. Echipa de experți de la Semper Fi Glass este gata să fie partenerul tău de încredere în toate aceste domenii cunoscute sau mai puțin cunoscute.

Oferind o gamă completă de servicii de mentenanță, Semper Fi Glass se asigură că linia ta de producție va rămâne în formă optimă, așa cum ți-o și dorești. Suntem specializați în soluționarea problemelor tehnice, înlocuirea pieselor și efectuarea upgrade-urilor pentru a maximiza eficiența și productivitatea.

Dacă ești în căutarea soluțiilor complete pentru prelucrarea sticlei și dorești să beneficiezi de experiența și expertiza noastră, nu ezitata să contactezi Semper Fi Glass . Echipa noastră este gata să-ți ofere consultanță personalizată și să-ți ofere soluții care să te ajute în toate nevoile specifice.

Indiferent dacă ai nevoie de echipamente de prelucrare a sticlei, scule diamantate, ventuze pentru manipulare sau asistență tehnică de înaltă calitate, suntem aici pentru a te susține în fiecare pas al procesului tău de producție.